Повече от 200 млрд. долара са похарчили китайците за седмицата

...
Повече от 200 млрд. долара са похарчили китайците за седмицата
Коментари Харесай

Повече от 200 млрд. долара са похарчили китайците за седмицата на националния празник

Повече от 200 милиарда $ са похарчили китайците за седмицата на националния празник
Разходите на китайските поданици по време на празниците на "златната седмица" в честванията на Деня на основаването на Китайската национална република (1 октомври) в региона на заведенията за публично хранене и търговия на дребно доближиха към 1,4 трилиона юана (около 203 милиарда долара). Това заяви централната телевизия на Китай.

"От 1 октомври до 7 октомври фирмите за публично хранене и продажбите на дребно в цялата страна доближиха 1,4 трилиона юана, като междинния дневен доход е нараснал с 9,5%", твърди каналът.

Според него през първите четири дни на празниците китайските поданици са осъществили 502 милиона туристически пътувания в страната, което е с 8,8% по-високо спрямо предходната година. Такава обичайната форма на фамилен отдих в Китай, сходно на киното, се радва на особена известност: общо, през първите шест дни на празниците боксофисът означи 1,71 милиарда юана (около 247,99 милиона долара), отбелязва ТАСС.

Първите дни от десетия месец в Китай се смятат за "златната седмица". Миналата година празниците във връзка Деня на образованието в Китай съответстваха с фестивала в средата на есента (Zhongtsiujie), който се чества по лунния календар - от 1 октомври до 8 октомври приходите на туристическата промишленост в страната надвишиха 87 милиарда $, надвишавайки цената за същия интервал на 2016 година с 14%. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР