Повече от 200 хил. лв. са били присвоени само за

...
Повече от 200 хил. лв. са били присвоени само за
Коментари Харесай

Над 200 хил. лв. изчезнали от онкоболницата в Благоевград

Повече от 200 хиляди лева са били присвоени единствено за последните две години от болничното заведение " Свети Мина " в Благоевград. На процедура, пари за медикаменти са били отклонявани. Това изясни кметът на града Илко Стоянов в ефира на NOVA.

Всъщност движението на парите отива по сметка на взаимоспомагателната каса и оттова се изтеглят на каса от счетоводител ", изясни градоначалникът.

По думите на Стоянов парите са били теглени три-четири пъти на месец от счетоводителя на болничното заведение Георги Календерски, който към този момент е заменен. 

" Това беше открито, откакто го сменихме. Сумите се подреждат с електронни подписи от шефа или счетоводителя ", сподели още кметът на Благоевград.

Той посочи, че в основанието на превода написа " възнаграждение на медикаменти ".

Кметът бе безапелационен, че ще сезира способените органи, с цел да се получат отговори на всички въпроси.

Бившият шеф на болничното заведение Георги Георгиев, с чийто електронен автограф е изработен преводът, изясни, че през вчерашния ден е научил от медиите за обстановката. 

" Разбирам, че се прави инспекция, дано забележим какво се е случило ", прикани той.

" Попринцип взаимоспомагателната каса не е подопечна на шефа. Не съм превеждал пари към нея. Това нещо просто ми е незнайно. Докато бях управител нямам спрени доставки на медикаменти или забавени заплащания ", съобщи Георгиев.

Бившият шеф сподели, че няма информация парите да са теглени на каса. " С електронния автограф се правят доста неща, той е на мое име. Физически може да го употребява основният счетоводител и основната сестра. Не знам за такива преводи ", добави още той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР