Повече от 200 000 души участвaха в демонстрация в центъра

...
Повече от 200 000 души участвaха в демонстрация в центъра
Коментари Харесай

Повече от 200 000 души протестираха в Лондон за прекратяване на огъня в Газа

Повече от 200 000 души участвaха в проява в центъра на Лондон с искане за неотложно преустановяване на огъня в Газа, заяви „ Гардиън “.


На демонстрацията, проведена от Кампанията за взаимност с Палестина, " Спрете войната " и Кампанията за нуклеарно разоръжаване, речи произнесоха някогашният водач на лейбъристите Джереми Корбин и артистът от " Короната " Халид Абдала и други

Един мъж беше задържан по съмнение в закононарушение, обвързвано с тероризъм, по отношение на призоваване към поддръжка на неразрешена организация, оповестиха от столичната полиция. Мъжът е бил отведен в полицейски сектор в централен Лондон и остава в ареста.

Извършени са още три ареста - на едно лице по съмнение в закононарушение против публичния ред с расови подбуди и на други две лица по съмнение в причиняване на тормоз, паника и безпокойствие.

Корбин разкритикува държавното управление на Обединеното кралство за това, че продължава " ужасната, злокобна търговия с оръжие с Израел ".

" Това, което следим по международната телевизия в действително време, е унищожаването на живот, безразсъдното заличаване на живот в Газа. А нашите държавни управления към момента не могат да се престрашат да произнесат думите " непрекъснато преустановяване на огъня ", към момента не могат да се престрашат да спрат ужасяващата търговия с оръжия с Израел и доставките на оръжия от заводи във Франция, Германия, Англия и Съединени американски щати, които убиват хора в Газа ", сподели някогашният лейбъристки водач.

43-годишният Абдала, който изигра Доди Файед в сериала на Netflix The Crown, съобщи, че е участвал на пропалестински митинг и взел децата си със себе си.

" Не бленувам за свят, в който след 20, да не приказваме за 40 години, моите деца ще стоят тук, на площад Трафалгар, с искане за правдивост за палестинците, с искане за преустановяване на окупацията. Не можем да позволим това да продължи за още едно потомство ", сподели артистът.

Даян Абът, народен представител от Хакни Норт и Стоук Нюингтън, упрекна английските политици, че " заплащат на думи " за преустановяване на огъня.

Протестът се организира във връзка годишнината от Деня на земята, който отбелязва събитията, случили се на 30 март 1976 година, когато шестима палестинци са убити в символ на митинг против израелската поземлена политика.

Хиляди палестинци в Израел означиха Деня на земята на 29 март, като приканиха за преустановяване на нападението против Газа.

Протестиращите, водени от арабски членове на израелския парламент, минаха през северния град Дейр Хана, развявайки палестински флагове и носейки плакати с надписи: " Спрете войната против Газа ".

Към митинга се причисли по-малък контингент израелски евреи, някои от които носеха плакати с надписи: " Евреи и араби отхвърлят да бъдат врагове “.

Откакто войната избухна преди съвсем шест месеца, арабските жители на Израел настояват, че изпитват все по-голяма неприязън от страна на държавното управление и от страна на останалите израелци.

В Тел Авив хиляди израелци също демонстрираха на 30 март, с цел да призоват за освобождението на заложниците, държани в Газа, и да покажат недоволството си от държавното управление на Бенямин Нетаняху.

Протестиращите възпламениха огньове и използваха камиони, с цел да блокират придвижването, призовавайки израелския министър-председател да подаде оставка. Полицията съобщи, че демонстрацията е противозаконна и назова протестиращите " бунтовници “./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР