Повече от 200 000 британски ученици, които тази есен преминават

...
Повече от 200 000 британски ученици, които тази есен преминават
Коментари Харесай

Борис Джонсън е разтревожен от растящата неграмотност на британските ученици

Повече от 200 000 английски възпитаници, които тази есен минават от начално в приблизително учебно заведение, не могат да четат вярно. Такива разочароващи данни се съдържат в непубликуван държавен отчет, написа The Times.
Тази информация, която шокира Даунинг Стрийт, демонстрира въздействието на карантината върху образованието, съгласно изданието. Всъщност съгласно статистиката броят на децата с проблеми с грамотността се е нараснал с 30 хиляди през последната година, съобщи организация Фокус.
Борис Джонсън има намерение да започва „ четиригодишен спешен “ проект за помощ на деца в неравностойно състояние. Висши държавни източници споделиха пред The Times, че в листата с цели на премиера разглеждането на въпроса за образованието следва програмата за имунизация COVID-19 и ще остане в центъра на вниманието му до идващите избори.
Според изданието преди седмица Джонсън се е срещнал със сър Кеван Колинс, който води изследване за резултатите от ковид върху учениците. В тези договаряния чиновникът „ раздра от рецензии “ държавното управление, разкривайки степента на рецесията.
Колинс възнамерява да сътвори „ гражданска войска “, която да включва учители, някогашни и заместващи учители и студенти, които да оказват помощ на по-слабо представящите се възпитаници. Джонсън е подготвен да похарчи милиарди лири за уроци за дребни групи и извънкласни клубове, като в действителност удължи „ образователния ден “.
По-рано английското държавно управление започва национална стратегия за образование. Но тя също попадна под рецензии за това, че допуска потреблението на частни компании за образование на деца в държавни учебни заведения, което постоянно се организира онлайн, вместо да усили броя на учителите, отбелязва The Sunday Times.
През юни Даунинг Стрийт влага £ 1 милиарда във фонд за финансиране на спомагателни часове. По-малко от половината от учениците, които са почнали да получават тази услуга, идват от небогати фамилии, се споделя в отчет на Сметната палата.
 Над 400 000 учители и възпитаници употребяват електронни просветителни запаси у дома Над 400 000 учители и възпитаници употребяват електронни просветителни запаси у дома
Над 400 000 учители и техните възпитаници от цялата страна интензивно употребяват цифрови просветителни запаси по време на образование. Това ста...
„ Загубата на познания за толкоз доста деца и младежи е това, върху което ние като общество би трябвало да се съсредоточим в този момент “, сподели Джонсън на неотдавнашна конференция. Той изрази угриженост, че доста възпитаници „ не могат да четат или пишат вярно заради Коронавирус “.
Източник от държавното управление съобщи пред изданието, че Джонсън възнамерява да даде сурова оценка на общественото влияние на . Премиерът има намерение да посвети речта си на това при откриването на Народното събрание на 11 май.
„ Фокусът на премиера е върху това да подсигурява, че децата могат да четат и пишат вярно и да имат уменията, нужни за триумф в живота “, сподели източникът. „ Знаем, че коронавирусът е предизвикал големи вреди на човешкия живот. Трябва почтено да кажем какво ще се случи по-късно “.
Междувременно изоставането в образованието не е единственият проблем, пред който са изправени английските възпитаници. Проучване на NHS Digital за психологичното здраве на деца и младежи сподели, че процентът на евентуалните психологични разстройства се е нараснал от един на девет през 2017 година до един на шест през 2020 година, обръща внимание Times.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР