Повече от 20% от хората се обръщат към лекар с

...
Повече от 20% от хората се обръщат към лекар с
Коментари Харесай

Рак на зъбите: Какво е това и можем ли да се справим с него?

Повече от 20% от хората се обръщат към доктор с съмнение за рак прекомерно късно. Не всеки може да научи за заболяването си. Особено, когато има подобен тип рак, за който даже не подозирате, че съществува.

Зъбите ни извършват няколко съществени задания: сдъвкват хваната, образуват препречна стена към вътрешната част на тялото ни, дават отговор за вярната тирада, грижат се за действието на храносмилателната система, значими са за естетичния тип на лицето.

Зъболекарите могат да се оправят с доста стоматологични болести, само че какво става, в случай че се развие рак на зъбите?, пита шефът на стоматологичното студио Фьодор Захаров.

" Ракът на зъбите " не е напълно верен термин, изяснява специалистът. В тъканите на зъба могат да се образуват тумори, само че те са доброкачествени. Но злокачествените образования се назовават адамантином. Той се развива от емайла на зъба и е извънредно необичаен. Най-често се следи при хора на възраст 18-26 години.

Той се намира в долните редици зъби. Адамантиномът е от два типа: кистичен и гъст. Първата е групировка, цялостна с кафява тъкан. Втората е образованието с доста кухини.

Самият развой е доста сходен на увреждането на устната празнина. По време на растежа на тумора, костните структури се сгъстяват и по-късно се комбинират в едно отичане.

Причини за болестта могат да бъдат разнообразни: професионалните опасности, погрешно хранене, неприятни привички, хронична мукозна контузия. При пациенти с тумори на бъбреците е допустимо да се развиване на рак на челюстта.

Не е толкоз елементарно да се открие този рак на зъбите. Ако имате ранички по лигавицата, които не се лекуват отдавна, деформации, болежка в зъбите, смяна на чувствителността, подути или кървящи венци,  трябва да се консултирате с вашия стоматолог.

Ракът на зъба се лекува единствено с интервенция, след което може да се наложи да се възвърне костта. Ако е належащо, лъче, може да се наложи химиотерапия.

Развитието на рак на зъбите е рисково. Лечението на зъб в 1-2 етап дава 80% късмет за възобновяване, трети етап - 40%, и 4-и по-малко от 15%. Тъй като челюстта е покрай мозъка, би трябвало да следвате онкологията на челюстта постоянно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР