Повече от 20 години той бе едно от мистериозните страшилища

...
Повече от 20 години той бе едно от мистериозните страшилища
Коментари Харесай

Канибалът от Голямо Буково, който убиваше комшиите си и ги ядеше.Зловещата новина се разнесе в Бургас

Повече от 20 години той бе едно от мистериозните страшилища на Странджа. Заради славата на Николай даже бежанците заобикаляха селото, когато мигрантският поток бе най-силен,пише " Флагман "

Десетки се изселиха от Буково поради него, а тези, които останаха и до през днешния ден не спят умерено. Писаха подписки – институциите да си го приберат, с цел да не ги плаши и тормози. Обаче никой не ги чу. Откакто селото, което е едно от най-красивите в Странджа, се обви със страшната популярност на Канибала – Николай Гьоргов, посещават го единствено ловци. Зловещата вест се разнесе в Бургас през 1995 година:

Бивш моряк, на име Николай умъртвил двама свои съселяни и ял от вътрешностите им. Първоначално никой не повярва. Но от следствието и полицията потвърдиха. Бил шизофреник и считал, че като яде човешки органи, ще живее постоянно. Истината била, че като моряк паднал и си блъснал главата по време на автобус на един от корабите. Оттогава си останал вкъщи. Четял странни книги. И станало каквото станало. Ченгетата се изумили, като видели доказателствата, че в действителност е ял от човешките органи на жертвите си.

След закононарушението той лежа единствено една година в пандиза в Ловеч, тъй като поради психологичното си заболяване бе освободен и се завърна на село. Бил си съставил дълъг лист кого би трябвало да изяде, с цел да получи неземна мощ, само че за благополучие стигнал единствено до първите двама. В листата били все хора от Голямо Буково. Срещу имената им записал и „ провиненията им “ - кой го излъгал, различен го обидил… Успява да убие една стара жена, която живеела в края на Голямо Буково, както и най-близкия си другар Ангел Дзиров, с който постоянно си пиели ракията. Под №3 бил горският, а под №4 – магазинерката на селото – Анита.

Гьоргов възнамерявал убийствата да станат в една нощ. Но при горския блъснал на камък – мъжът излязъл от къщи с пушката си и Николай не посмял да го закачи. Анита пък извадила истински шанс. Въпросната вечер отишла до града и не се прибрала. Под №7 в листата попадал отец Евтимий от голямобуковския манастир „ Свети живоприемний източник ”. Попът изначало си умираше от боязън от Гьоргов, само че след това и той не помни всичко и дори постоянно си пиеше кафето с него в селото.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР