Повече от 18 милиона души от 38-милионното население на Афганистан

...
Повече от 18 милиона души от 38-милионното население на Афганистан
Коментари Харесай

Повече от 18 млн. души в Афганистан се нуждаят спешно от хуманитарна помощ

Повече от 18 милиона души от 38-милионното население на Афганистан се нуждаят незабавно от филантропична помощ, заяви организация „ The Khaama Press”. В взаимно заявление държавното управление на Афганистан и задачата на Организация на обединените нации в страната приканиха международната общественост да окаже такава помощ на популацията, с цел да бъде предотвратена филантропична рецесия.

Около една трета от децата в Афганистан на възраст до 5 години страдат от съществено недохранване в изискванията на военни дейности, суша и пандемия от ковид. В същото време чиновниците на филантропичните организации в страната стават обект на набези и някои от тях биват убивани.

Министърът на финансите Халид Панида заяви, че държавното управление има намерение да даде повече от 250 млн. $ за битка с филантропичната рецесия и прикани за интернационална помощ.

Преди дни Стефан Дюжарик - представител на генералният секретар на Организация на обединените нации, съобщи, че обстановката в Афганистан провокира все по-сериозно безпокойствие.

Ситуацията в региона на сигурността в страната се утежни доста от април тази година след изявлението на американския президент Джо Байдън за края на интервенцията на американските военни там. Останалите страни от НАТО и техните сътрудници също извеждат войските си от Афганистан. На този декор придвижване „ Талибан” ускорява настъплението си в разнообразни посоки и към този момент няколко десетки района в страната са под техен надзор. Завзети са и редица основни пунктове по границата с Таджикистан, Иран и Пакистан. Кабул възнамерява масирано контранастъпление против придвижването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР