Повече от 1700 са първокурсниците, които днес прекрачиха прага на

...
Повече от 1700 са първокурсниците, които днес прекрачиха прага на
Коментари Харесай

Над 1700 първокурсници прекрачиха прага на Русенския университет

Повече от 1700 са първокурсниците, които през днешния ден прекрачиха прага на Русенския университет. От тях 68 са признати с отличен триумф, оповестиха от висшето учебно заведение.
По време на тържественото разкриване на новата академична година ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев увери студентите, че ще имат опция да осъществят концепциите си и да развиват гениите си в една съвременно оборудвана образователна среда.

Кметът на Русе Пламен Стоилов съобщи, че "елитен университет значи първокласен град и триумфите на Русе се дължат значително на Русенския университет ".

От своя страна Русенският митрополит Наум приказва за просветителската задача на университета, който е учебен център освен за Русе, само че и за Северна България. Той напомни, че сред Русенската митрополия и висшето учебно заведение има подписано съглашение за съдействие и двете институции работят по взаимни планове с присъединяване на студенти и преподаватели.
Заместник-ректорът по образователната работа проф. Пламен Кангалов осведоми за научните триумфи на преподавателския състав - през предходната образователна година се е обогатил с 21 доктори, 13 доценти, трима професори и лекар на науките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР