Повече от 1700 жители на Испания и Португалия станаха жертва

...
Повече от 1700 жители на Испания и Португалия станаха жертва
Коментари Харесай

СЗО: Жегите взеха над 1 700 жертви в Испания и Португалия

Повече от 1700 поданици на Испания и Португалия станаха жертва на извънредно високите температури в района, съобщи шефът на Европейското бюро на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге

„ Стотици хиляди хора починаха от рисково високите за последните десетилетия температури, а към продължителните горещини постоянно се прибавят и горски пожари.

Тази година единствено в Испания и в Португалия станахме очевидци на повече от 1 700 смъртни случая по отношение на горещото време”, се споделя в изказването, оповестено на интернет страницата на организацията.

The number of people who lost their lives due to heat-related causes during Spain's scorching heatwave has been revised again by Spanish authorities from 679 deaths to 1,047, with 40C heat returning to several regions of Spain this weekend.
— The Local Spain (@TheLocalSpain)
Според Клуге горските пожари "са се популяризирали от южната част на Европа чак до северната част на Скандинавия ". Той напомни, че тази седмица пожари са унищожили 41 жилища в Лондон, макар че "горещият летен сезон " е едвам в средата си.

СЗО прикани всички национални и локални управляващи да се приготвят за температурни върхове .

"Доказано е, че оперативните и сложни проекти за деяние за битка с горещините избавят човешки животи и покачват устойчивостта на общностите и хората при рискови температури ", се акцентира в изказването.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР