Повече от 170 неразгледани преписки, свързани с издаване на лиценз

...
Повече от 170 неразгледани преписки, свързани с издаване на лиценз
Коментари Харесай

Сделките за оръжие: Военна продукция за милиони стои блокирана

Повече от 170 неразгледани преписки, свързани с издаване на лиценз за търговия или произвеждане на военна продукция е заварил новия състав на Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост. Това заяви за Българска национална телевизия зам.-министърът на стопанската система Ангел Узунов. Поради тази причина муниции и военни системи за милиони левове са блокирани у нас и не могат да бъде експортирани. Министърът на защитата Атанас Запрянов, който дружно с министъра на стопанската система е съпредседател на Съвета, се ангажира до 10 дни казусът да бъде решен.

Новият състав на Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост се образувал незабавно след Великденските празници, работи и към този момент приготвя първото си съвещание, заяви служебният заместник-министър на стопанската система Ангел Узунов:

" На първо място следва да се означи, че ние заварихме 170 преписки, по които нямаше изговаряне. Запознахме се с тях. Разбира се, постъпиха и нови, само че по този начин или другояче доста бързо се работи по всяка една от преписките. Скоро ще има изговаряне на комисията по тях. "

Военният министър Атанас Запрянов, който е зам.-председател на Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост се ангажира да бъде ускорено издаването на оръжейни лицензи:

" Ще бъдат прегледани. Абсолютно. Някои компании имат закъснение, тъй като се обновява Съветът, само че това закъснение ще бъде обезщетено и те ще бъдат прегледани техните документи и ще си получат съответните позволения. Мисля, че доста скоро до 10-15 дни това ще стане ".

За 22 май е планувано първото съвещание на новият Междуведомствен съвет по отбранителна промишленост. Справка с планът за дневен ред сочи, че ще бъдат прегледани 21 претенции за издаване на лиценз за търговия или произвеждане на военна продукция.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР