Повече от 160 електронни услуги вече са достъпни в обновения

...
Повече от 160 електронни услуги вече са достъпни в обновения
Коментари Харесай

ДИГИТАЛИЗАЦИЯ: НАП предлага вече над 160 електронни услуги

" Повече от 160 електронни услуги към този момент са налични в актуализирания електронен портал на Национална агенция за приходите ", оповестяват от организацията.

За по-малко от месец приходната организация пусна шест нови услуги, от които могат да се възползват потребителите с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП).

Първата за 2022 година нова услуга е за хазартните оператори.

От 4 януари те към този момент заявяват напълно онлайн основата, върху която се начислява държавна такса.

В началото на годината за облекчение на данъкоплатците, регистрирани по специфичните режими отвън Европейски Съюз, в Европейски Съюз и за отдалечени продажби на артикули, внасяни от трети страни или територии, заработиха " Справка за заплащания по данъчен интервал ", " Справка за заплащания по дата на заплащането " и " Справка за заплащания по страна на ползване ".

От 10 януари хората към този момент могат да подават онлайн Искане за издаване на уверение по отношение на използвано законодателство в региона на обществената сигурност.

Услугата е налична с ПИК или КЕП в Портала за електронни услуги на приходната организация.

Най-новата електронна услуга в Е-портала на Национална агенция за приходите е " Приемане на искане за прихващане или възобновяване на надвнесени суми ".

Чрез новата услуга хората могат онлайн да попълнят нужните данни и да ползват документи към настояването.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР