Повече от 160 бивши и настоящи държавни глави, министри, парламентаристи

...
Повече от 160 бивши и настоящи държавни глави, министри, парламентаристи
Коментари Харесай

Над 160 политици от различни страни с писмо в защита на Асандж

Повече от 160 някогашни и сегашни държавни глави, министри, парламентаристи и юристи подписаха писмо до английските управляващи в отбрана на създателя на „ Уикилийкс “.
„ Призоваваме ви да действате в сходство с националното и интернационалното право, правата на индивида и върховенството на закона, като прекратите настоящите чувания за екстрадиция и предоставите на господин Асандж свободата, която той от дълго време трябваше да получи - независимост от изтезания, случайно задържане и затвор, както и от политическо гонене ", се споделя в текста на писмото разполагаем на РИА Новости.
 Тръмп ще помилва Асандж, в случай че каже кой е разрушил сървъра на Демократическата партия през 2016 г Тръмп ще помилва Асандж, в случай че каже кой е разрушил сървъра на Демократическата партия през 2016 г
Американският президент Доналд Тръмп е предложил да помилва Джулиан Асандж, в случай че създателят на уеб страницата " Уикилийкс " каже кой е източникът...
Посланието е адресирано до английския министър председател, министъра на правораздаването, министрите на външните и вътрешните работи Борис Джонсън, Робърт Бакланд, Доминик Рааб и Прити Пател.
Писмото дава причини в интерес на изказванията, че Асандж ще бъде изправен пред неправдив развой в Съединените щати, че е преследван по политически аргументи и че, в случай че бъде екстрадиран, може да бъде малтретиран в Съединени американски щати. Авторите на писмото показват и нарушавания на разнообразни човешки права в тази ситуация с създателя на „ Уиклийкс “.
Сред подписалите писмото са някогашният испански министър председател Хосе Сапатеро, актуалният президент на Аржентина Алберто Фернандес, някогашният президент на Бразилия Луис Лула да Силва и някогашният австралийски министър председател Кевин Ръд.
Асандж, упрекнат в полов тормоз и обезчестяване в Швеция през 2010 година, се укрива от юни 2012 година в еквадорското посолство в Лондон, страхувайки се от екстрадиция. Сутринта на 11 април 2019 година той беше арестуван по искане на Съединени американски щати. Лондонски съд го призна за отговорен за нарушение на изискванията за гаранция и го осъди на 11 месеца затвор. Изслушването за екстрадиция стартира на 2 май 2019 година Малко по-късно американските управляващи оповестиха, че са повдигнали нови обвинявания против Асандж за 17 нарушавания на законите за шпионаж и откриване на секретна информация. Ако бъде екстрадиран в Съединени американски щати, Асанж може да получи до 175 години затвор.
 Централно разузнавателно управление на САЩ е следило Джулиан Асандж в посолството на Еквадор Централно разузнавателно управление на САЩ е следило Джулиан Асандж в посолството на Еквадор
Джулиан Асандж е бил наблюдаван от американските разследващи служби посредством испанската охранителна компания, която е виновна за отбраната...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР