Повече от 1500 души бяха евакуирани в Източна Канада заради

...
Повече от 1500 души бяха евакуирани в Източна Канада заради
Коментари Харесай

Повече от 1500 души бяха евакуирани в Източна Канада заради наводнения

Повече от 1500 души бяха евакуирани в Източна Канада поради наводнения. Над 600 военнослужещи бяха мобилизирани, с цел да оказват помощ на засегнатите хора, оповестиха канадските управляващи, съобщи БГНЕС
Затоплящото време по Великденските празници докара до наводнения, дължащи се на изобилните дъждове и топенето на снега от Онтарио до Южен Квебек и Ню Брънзуик.
Властите, които в началото се опасяваха от повтаряне на пагубното наводняване през 2017 година в Квебек, най-тежкото от половин век насам, показаха сдържан оптимизъм. " Ние сме оптимисти за идните дни, " сподели представителят на Гражданска отбрана Ерик Хоуде за Агенция Франс Прес. " Ще има обилни наводнения, само че като цяло те не са на равнището на 2017 година, като се изключи някои области като езерото Сен Пиер на река Св. Лорънс в Квебек. Голямата разлика от 2017 година е равнището на подготовка на общините и жителите ", добави той.
През последните няколко дни в засегнатите региони са мобилизирали доброволци и са разпределени стотици хиляди торби с пясък, с цел да бъдат издигнати бариери и да бъдат защитени къщите в застрашени региони. Най-засегнатите региони са към Отава и на юг от Квебек, където са евакуирани близо 800 души. Повече от 1 200 домове бяха наранени от наводненията в Квебек в неделя. Провинциалните държавни управления на Квебек и Ню Брънзуик желаеха подкрепления от военните за справяне с бедствието.
Около 200 бойци бяха мобилизирани в Квебек в събота и близо 400 други край Отава, в Лавал на север от Монреал и в Троа-Ривиер сред Монреал и Квебек Сити.
В събота наводнението взе първата си жертва в община Понтиак, западно от Отава - 70-годишен мъж, който не е видял, че мост бил отвеян и паднал с автомобила си в реката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР