Повече от 150 участници от 15 държави ще се включат

...
Повече от 150 участници от 15 държави ще се включат
Коментари Харесай

Над 150 участници от 15 държави застават на старт на Световната купа по кану-каяк маратон край Русе

Повече от 150 участници от 15 страни ще се включат в Световната купа по кану-каяк маратон край Русе. Надпреварата ще се състои на 3-4 юни тази година на езерото в лесопарка " Липник ", заяви кметът на града Пенчо Милков.

Надпреварата се провежда от Община Русе, Българската федерация по кану-каяк и Световната кану-каяк федерация.

Сред състезателите ще бъдат Мануел Гаридо (Испания), Мартон Ковер (Унгария), Анди Биркит (Република Южна Африка), Мадс Педерсен (Дания) и Матю Фин (Република Южна Африка). При дамите се чака представянето на Ванда Кисли (Унгария) и Людмила Бабак (Украйна).

" Чакаме с неспокойствие надпреварата. Езерото е необикновено и чудесно за осъществяване на сходно съревнование ", сподели Рууд  Хайселар - отговорник за дисциплината " кану-каяк маратон " в Международната кану-каяк федерация. По думите му в Русе той е срещнал доста въодушевени хора.

" Езерото и регионът са напълно преобразени, за което благодаря на управлението на общината. Всичко ще бъде на международно равнище. Изградените краткотрайни уреди дават отговор на всички условия ", съобщи Евелина Петрова - изпълнителен шеф на Българската федерация по кану-каяк.

Президентът на русенския състезателен клуб по кану-каяк " Локомотив " Евгени Недев заяви, че петима състезатели от клуба ще се включат в надпреварата.

Официалното разкриване на събитието ще се състои на следващия ден вечер в центъра на Русе. Тогава ще има и дефиле на състезателите.

Евелина Петрова сподели още, че концепцията е Русе да се трансформира в център за неолимпийски спортове по кану-каяк. Тя осведоми, че следващата година на езерото в лесопарка " Липник " ще се състои държавен шампионат по кану-каяк в спринта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР