Повече от 150 спортисти от 5 държави ще се включат

...
Повече от 150 спортисти от 5 държави ще се включат
Коментари Харесай

Българският футболен съюз събира край Албена млади таланти от Европа

Повече от 150 спортисти от 5 страни ще се включат в пролетния шампионат за младежи, проведен в Албена от Българския футболен съюз. В конкуренцията присъединяване ще вземат тимове от България, Румъния, Молдова, Андора и Литва. Изиграните срещи ще бъдат другарски, и са част от програмата за развиване на UEFA. Надеждите на европейския футбол ще премерят сили, разграничени в направление мъже – на 6, 9 и 12 април, и дами – на 13, 16 и 19 април. Срещите ще се играят на формалните футболни терени на ваканционно населено място Албена, и ще бъдат отворени за аудитория при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. 

„ Щастливи сме, че за поредна година Албена ще бъде хазаин на квалификационна група от календара на UEFA. Българският футболен съюз ни гласоподава доверие, притеглен както от високото равнище на нашата спортна инфраструктура и отличната й локация, по този начин и поради потвърденото качество на настаняване и изхранване, които са от основно значение за положителната форма на спортистите “, разяснява Василена Попова-Радичкова, началник на бранш „ Спорт и плажове “ в „ Албена “ АД.    

Активен състезателен сезон 2022 чака ваканционното населено място, притежател на купата Европейски курорт на спорта за 2019 година. Сред по-големите прояви са Световната купа по съвременен петобой за мъже и дами и Международният шампионат по тенис на маса през м. май; Националният олимпийски фестивал, ITF шампионат по тенис на корт, Спортният шампионат „ Albena Cup “ и Балканското състезание по тенис на маса за юноши и девойки през м. юни; Международният шампионат по тенис на маса „ Албена 2022 “ през м. юли; Държавният мастър шампионат по бадминтон и Световното състезание за ветерани през м. август; Международният фестивал на плажните спортове и Държавното отборно състезание по бридж през м. септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР