Повече от 150 сигнала са получили европейските делегирани прокурори в

...
Повече от 150 сигнала са получили европейските делегирани прокурори в
Коментари Харесай

Българските делегирани прокурори са получили повече от 150 сигнала

Повече от 150 сигнала са получили европейските делегирани прокурори в България. Това сподели пред Българска национална телевизия служебният министър на правораздаването Крум Зарков. Той посочи, че не знае по какъв брой от тези сигнали се работи. По думите му страната ни е на едно от първите места в Европа по подадени сигнали.

Зарков сподели още, че европейските делегирани прокурори би трябвало да са самостоятелни от националните органи и по тази причина е планувано да имат и обособена постройка, в която да се обитават. Той акцентира, че регионалният шеф на София е предложил 3 места, от които те да избират, и те са решили да се нанесат, тъй като се намира покрай представителството на Европейската комисия.

Правосъдният министър добави, че продължава работата по Закона за противопоставяне на корупцията и комисията, която е планувано да бъде основана, с цел да се бори с корупцията по високите етажи на властта. По думите му занапред ще се взема решение по какъв начин ще се попълня квотата на тази комисия, само че се обмисля членовете ѝ да не се избират от Народното събрание.

" Може да се върнем към концепцията разнообразни органи да назначават разнообразни членове на комисията, а за какво не и президентът да има свои представители ", добави Зарков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР