Повече от 150 милиона души по света живеят в райони,

...
Повече от 150 милиона души по света живеят в райони,
Коментари Харесай

Глобалното затопляне може да потопи над 150 милиона души

Повече от 150 милиона души по света живеят в региони, които може да бъдат залети или напряко потопени при повишение равнището на международния океан, предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации Бан Ки Мун на среща на високо ниво в границите на Световната конференция за климатичните промени в Маракеш. 

„ Трябва да гледаме обстоятелствата в очите и да се подготвим за превъзмогване на следствията от бъдещи естествени бедствия ”, уточни Бан. Той посочи, че „ нисковъглеродната стопанска система и климатичната резистентност ще спомогнат за реализиране на задачите на устойчивото развиване ”. „ Трябва да се стремим да ограничим нездравословните излъчвания, с цел да не доведат до стопляне от над 2 градуса по Целзий или още по-добре – от 1,5 градуса ”, акцентира Бан. 

Генералният секретар на Организация на обединените нации посочи, че 2015 година е била най-горещата откогато се регистрират температурите, а тази година ще бъде още по-гореща. Бан сподели, че „ страните би трябвало да проявят храброст, мъдрост и предвидливост при осъществяване на поетите отговорности за отбрана на идните генерации и на цялата планета ”. Ръководителят на международната организация прикани богатите страни да изпълнят отговорностите си и до 2020 година да обезпечат 100 милиарда $ на разрастващите се страни, с цел да могат да се приспособят към измененията в климата. /БГНЕС

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР