Повече от 150 000 записа на пръстови отпечатъка, ДНК и

...
Повече от 150 000 записа на пръстови отпечатъка, ДНК и
Коментари Харесай

Британската полиция изгуби над 150 000 пръстови отпечатъка, ДНК и данни за арести

Повече от 150 000 записа на пръстови отпечатъка, ДНК и истории за арести бяха изтрити от базата данни на английската полиция , оповестяват медиите на Острова.

Грешката, която се е случила по време на общоприетоо домакинско разчистване , може да докара до освобождение на нарушители , защото биометричните доказателства към този момент са недостъпни за националния компютър на полицията.

Сведенията за обвинени също са изтрити по простъпка . Заличаванията биха могли да обиден пълномощията на полицията да възобнови следствия , в случай че в някои случаи се появят повече доказателства.

Визовата система на Англия също беше наранена и процесът на кандидатстване беше спрян за два дни, макар че от този момент това беше възобновено.

Кит Малтхаус, министър на полицията, сподели, че чиновниците работят старателно, с цел да възстановят изтритата информация .

Той изиска от чиновниците на Министерството на вътрешните работи и на полицията да потвърдят, че " няма опасност за публичната сигурност ".

Но някогашен началник на полицията разяснява, че огромното изтриване води до риск да не се разпознават обвинени , които са освободени, само че не престават да се проверяват.

Бившият началник на полицията в Къмбрия Стюарт Хайд съобщи, че загубата съставлява " доста огромен дял " от към 650 000 души, задържани всяка година и е " риск за публичната сигурност и риск за отбраната на уязвимите хора в цялата страна ".

" От позиция на риска, който това основава, явно някои от тези хора могат да бъдат забъркани в следващо нарушаване и биха могли да бъдат разпознати посредством пръстови отпечатъци и ДНК . Това може да са единствено няколко души, само че все пак въпреки всичко съставлява риск ", сподели той пред BBC Radio 4.

Вътрешният министър в сянка Ник Томас-Саймъндс съобщи, че вътрешният министър Прити Пател би трябвало да поеме отговорността за " изключително сериозното нарушаване на сигурността ", което " съставлява голяма заплаха за публичната сигурност ".

Алистър Кармайкъл, представител на вътрешните работи на Либералдемократите, сподели, че Пател " би трябвало да поеме отговорност и да излезе, за да изясни какво тъкмо и по какъв начин се е объркало и какво прави , с цел да е несъмнено, че в никакъв случай повече няма да се повтори ".

" Това крушение е риск за нашите общности, работата на полицията става още по-трудна , в миг, когато те към този момент са под голям напън. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР