Повече от 15 младежи вече са заявили желание да се

...
Повече от 15 младежи вече са заявили желание да се
Коментари Харесай

Голям интерес към инициатива на зам.-председателя на НС Росица Кирова

Повече от 15 младежи към този момент са декларирали предпочитание да се включат в самодейността на заместник-председателя на 47-ото Народно заседание Росица Кирова за обезпечаване на млади експерти за потребностите на видинската болница.

Идеята бе оповестена преди пет месеца, а първата среща с представители на университетските и медицинските среди се състоя през януари 2022 година в постройката на Народното събрание.

Бъдещите експерти ще се образоват във филиала на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ във Видин. Те ще подпишат контракти за работа и ще практикуват във видинската болница. Висшето учебно заведение пое ангажимент да обезпечи безвъзмездни общежития за децата, които преминат сполучливо изпити, подпишат контракти за работа според условията и бъдат признати за студенти в специалности по здравни грижи.

През февруари 2022 година Росица Кирова разгласи, че ще поддържа развиването на двама студенти в продължение на тригодишното им образование, като даде по 200 лева месечно за периода на всеки учебен срок. Към самодейността за финансова помощ се включиха и общини от региона.

Росица Кирова ще провежда през април още една среща с бизнеса в област Видин и с възпитаници, които тази година приключват междинното си обучение. Целта е в допълнение разпространение на опцията младежите да намерят своята професионална реализация в областта на медицинските грижи и да останат да работят и живеят във видинско.
Вече са готови планове на Меморандум сред филиала на Русенския университет във Видин и централата на висшето учебно заведение, контракт за подаяние и контракт сред болничното заведение и студентите.

Очаква се доникъде на април общинските препоръки от региона да вземат решение за разпределяне на стипендии за бъдещите студенти.

Документите за кандидатстване ще се подават във видинския филиал на Русенския университет. Там ще бъде оказвана помощ за подготовка и ще се организират и изпитите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР