Повече от 15 месеца след началото на това, което Русия

...
Повече от 15 месеца след началото на това, което Русия
Коментари Харесай

Русия подкрепя набирането в армията си на престъпници, които да се бият в Украйна

Повече от 15 месеца след началото на това, което Русия назовава " специфична военна интервенция " в Украйна, Москва - чиито сили претърпяха тежки загуби - се пробва да набере повече бойци.

По силата на препоръчаните промени може да се подписа контракт с лице, което е разследвано за осъществяване на закононарушение, чието дело се гледа в съда или откакто е наказано, само че преди присъдата да влезе в действие, съгласно базата данни на Държавната дума, долната камара.

 

Хората, наказани за полови закононарушения, държавна измяна, тероризъм или екстремизъм, няма да могат да се записват.

Тези, които се запишат, ще бъдат освободени от наказателна отговорност след привършване на контракта си или в случай че бъдат наградени за храброст в борбите.

Наемническата група " Вагнер " по-рано получи разрешение да набира наказани от пандизите, с цел да се бият в Украйна, само че през февруари сподели, че е спряла да го прави. Активисти за правата на пандизчиите настояват, че Министерството на защитата е поело процеса, само че е желало да направи промени.

Новите промени, обсъждани от Думата, не обгръщат наемането на хора, които към този момент излежават присъдите си, и Министерството на защитата не е коментирало.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР