Повече от 15 000 украински войници и наемници може да

...
Повече от 15 000 украински войници и наемници може да
Коментари Харесай

Над 15 хиляди украински войници могат да бъдат обкръжени край Северодонецк и Лисичанск

Повече от 15 000 украински бойци и наемници може да се озоват в обграждане край Северодонецк и Лисичанск в Луганската национална република, заяви в ефира на съветския Първи канал Виталий Кисельов, помощник-министър на вътрешните работи на ЛНР.

„ Ще бъдат 15-16 хиляди изцяло “, сподели той, отговаряйки на въпроса на водещия дали в действителност „ голяма група бойци от въоръжените сили на Украйна “ се е оказала в обкръжението в регионите на тези градове.

Киселев посочи, че вражеските елементи наброяват по-малко от 20 000 бойци, както пишат някои украински източници.

Помощникът на министъра добави още, че през вчерашния ден са показани неразрешени муниции, открити в Рубежне, за които се допуска, че се употребяват от наемници.

Той акцентира, че главната задача на частите на въоръжените сили на Украйна край Лисичанск и Северодонецк е унищожаването на инфраструктурата на ЛНР.
" Да съборят колкото е допустимо повече, да нанесат щета и по-късно да натоварят цялата тази тежест върху Руската федерация - това е тяхна задача. Да сплашат цивилното население по този начин, че да изпитва боязън дълги години ", сподели Киселев.

Той добави, че най-вероятно тези войски са получили заповед да не се изтеглят.
„ По същия метод, когато пленниците бяха взети в Рубежное, те споделиха, че неведнъж са се обръщали към командването: „ Беше ни неразрешено да напуснем, споделиха ни да стоим до гибел. “ И високопоставените командири избягаха дълго време. преди време, преди месец”, заключи помощникът на началника на Министерство на вътрешните работи на ЛНР.

източник: РИА, ЛНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР