Повече от 140 машини за гласуване са дали дефект днес.

...
Повече от 140 машини за гласуване са дали дефект днес.
Коментари Харесай

Над 140 машини за гласуване са дали дефект в изборния ден

Повече от 140 машини за гласоподаване са дали недостатък през днешния ден. В Централната изборна комисия разискват по какъв начин да бъдат регистрирани бюлетините от машинния избор, които не се разчитат, откакто бъдат принтирани.

В Централната изборна комисия в границите на съвещанието на порции се рапортуват писма от районни изборни комисии за машини, които са спрели да работят. Поставя се въпросът по какъв начин ще се действа при броенето на машините бюлетини, които са бели и на тях не е отпечатан избор на гласоподавател, само че са пуснати в урните. От сутринта имаше такива случаи преди ЦИК да укажат, че тогава може да се гласоподава наново с машина от гласоподавател. По този мотив бяха изпратени преди минути инструкции към районните изборни комисии по какъв начин да попълнят протоколите. Заместник-председателят на СИК Емил Войнов изясни:

В случай че в изборните кутии се намират празни бюлетини или бюлетини, в които не може да се откри вотът на гласоподавателя, броят на всички открити в изборната кутия бюлетини от машинното гласоподаване, в това число дефектната за бюлетина, да се вписва в точка 5 и точка 7 на протокола на СИК, след което да се изважда дефектната бюлетина и да се продължи по реда на нашето писмо, което им изпратихме още с решение от обяд.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР