Повече от 14 000 мигранти са пристигнали във Великобритания през

...
Повече от 14 000 мигранти са пристигнали във Великобритания през
Коментари Харесай

Над 14 000 мигранти са пристигнали във Великобритания през Ламанша

Повече от 14 000 мигранти са пристигнали във Англия през Ламанша от началото на годината, предадоха ДПА и Пи Ей мидия.

Според данни на министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство единствено през вчерашния ден Ламанша са прекосили 297 души с шест лодки, което значи, че в една лодка е имало приблизително към 50 мигранти.

От началото на 2023 година общият брой на пристигналите става 14 071.

Във вторник 574 души са прекосили протока, което е вторият максимален брой минали за един ден за тази година. Общият брой към момента е по-нисък от този за същия интервал на предходната година, когато през Ламанша минаха общо повече от 15 000 души. За цялата 2022 година са регистрирани 45 755 прекосявания.

Миграционната вълна се случва в миг, когато законопроектът за незаконната миграция във Англия е напът да влезе в действие, и единствено дни откакто английското държавно управление приветства огромните си промени в региона на политиката за даване на леговище, прокарани през Народното събрание.

Във вторник корабът " Биби Стокхолм ", превърната в настанителен център за бездомни хора и за претенденти за леговище с потенциал от 500 души, бе посрещната от протестиращи при идването си на пристанището Дорсет Портланд в Югозападна Англия. Други два круизни кораба обаче, планувани да подслонят мигранти, не се съумели да намерят място за акостиране. 

Вътрешното министерство заяви, че към 50 претенденти за леговище ще се качат идната седмица на " Биби Стокхолм ", като броят им ще се усилва през идващите няколко месеца до цялостния потенциал на центъра макар безпокойството във връзка с сигурността, изразено от консервативни депутати.

" Даунинг стрийт " отбрани решението на държавното управление да употребява плавателни съдове, с цел да подслони мигранти, като твърди, че това е по-евтина опция от настаняването им в хотели.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР