Повече от 1300 души остават под отломките на Драматичния театър

...
Повече от 1300 души остават под отломките на Драматичния театър
Коментари Харесай

Повече от 1300 души остават под развалините на Драматичния театър в Мариупол |

Повече от 1300 души остават под отломките на Драматичния спектакъл в Мариупол. Това заяви комисарят на Върховната рада по правата на индивида Людмила Денисова в ефира на украинския Канал 24.

" Към този час знаем, че 130 души са съумели да излязат, само че по наши данни в мазетата, в бомбоубежището, към момента има над 1300 души. Молим се всички да са живи, само че сега нямаме информация за тях ", сподели тя.

Денисова добави, че избавителните работи не престават, само че към момента няма други детайлности.

Според омбудсмана към 70% от къщите в града са развалени и някои от тях не могат да бъдат възобновени, което демонстрира, че има огромен брой евентуални жертви.

" Със сигурност цялата инфраструктура е разрушена, би трябвало да предадем филантропична помощ, тъй като хората седят в мазетата към този момент 17-и ден без храна, няма задоволително самун, нищо. Ето за какво е извънредно значимо да се реализира съглашение за прекачване на филантропична помощ ", съобщи служителят.

На 16 март съветските войски хвърлиха бомба върху постройката на Драматичния спектакъл в Мариупол, Донецка област, където огромна част от поданици на съвсем опустошения от съветския обстрел град се крият.

Въпреки многочислените доказателства за съветски офанзиви против цивилни региони, документирани и от кореспонденти, Москва отхвърля да е насочвала офанзивите си против цивилни цели.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР