Повече от 130 ученици, които бяха отвлечени в Северна Нигерия,

...
Повече от 130 ученици, които бяха отвлечени в Северна Нигерия,
Коментари Харесай

Повече от 130 отвлечени деца бяха освободени в Северна Нигерия

Повече от 130 възпитаници, които бяха отвлечени в Северна Нигерия, са били освободени, съгласно държавни чиновници, което дава на най-населената страна в Африка краткотрайно пролонгация от възходящата рецесия със сигурността.

Уба Сани, губернатор на северозападния щат Кадуна, където е осъществено отвличането преди две седмици, сподели, че учениците от град Курига са били освободени, като похвали президента Бола Тинубу, Нуху Рибаду, консултант по националната сигурност на Нигерия и на военните за техните старания.

Нигерийските военни споделиха в неделя, че са избавили 137 заложници от прилежащия щат Замфара, само че изказването им не изяснява несъответствието с 287-те студенти, които бяха оповестени за изчезнали по-рано този месец. Анализатори споделиха, че учебното заведение може да не е несъмнено какъв брой деца са били отведени или дали други са останали с похитителите си.

„ Военните работят с локалните управляващи и държавни организации в цялата страна, в координирано търсене и избавителна интервенция избави заложниците...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР