Повече от 120 души бяха задържани днес, когато полицията започна

...
Повече от 120 души бяха задържани днес, когато полицията започна
Коментари Харесай

Над 120 задържани на протести срещу COVID мерките в Нова Зеландия

Повече от 120 души бяха арестувани през днешния ден, когато полицията стартира да отстранява лагер на протестиращи пред Народното събрание на Нова Зеландия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Лагерът бе основан от съперници на наложителната имунизация.

Началникът на полицията на столицата Уелингтън Кори Парнел сподели, че през днешния ден пред Народното събрание към момента има съществено полицейско наличие. Силите на реда са наредили регионът да бъде опразнен, само че още има протестиращи, които отхвърлят да се подчинят на настойчивите апели да го изоставен.

" Признаваме правото на жителите да стачкуват, само че тези, които работят в нарушаване на закона, може да бъдат задържани ", съобщи Парнел.

Те може да бъдат упрекнати в нахлуване в неразрешено пространство и затрудняване на дейностите на силите на реда.

Радио " Нова Зеландия " заяви, че е имало леки конфликти сред стачкуващите и силите за сигурност.

Във вторник пред Народното събрание на Нова Зеландия на протестна акция против противоепидемични ограничения се събраха хиляди хора. Те дойдоха от страната с леки коли, камиони, мотори и ги паркираха по улиците към Народното събрание, очевидно въодушевени от акцията на канадските водачи в Отава. В идващите дни някои от протестиращите напуснаха региона, само че други останаха там. Направен бе опит да се влезе в постройката на законодателното заседание, само че той бе кръстосан от полицията.

В Нова Зеландия имунизирането против Коронавирус е наложително за някои професионални групи като пожарникари, за работещите в опазването на здравето, образованието и пандизите, за военните. Служителите, които откажат да си слагат ваксина, може да бъдат освободени. Документ за имунизация се изисква и за влизане в кафенета и заведения за хранене, за вървене на черква и на фитнес.

Страната с население от пет милиона души е отчела към 10 000 инфектирани с ковид и 53 смъртни случая, свързани с COVID-19.

Министър-председателката Джасинда Ардърн прикани протестиращите в Уелингтън да съблюдават разпоредбите и да изоставен региона пред Народното събрание. Тя означи, че напълно не всички техни съграждани споделят тяхната гледната точка.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР