Повече от 1000 души се събраха в дъжда в парк

...
Повече от 1000 души се събраха в дъжда в парк
Коментари Харесай

Над 1000 души се събраха на протест под дъжда в Хонконг

Повече от 1000 души се събраха в дъжда в парк във финансовия квартал на Хонконг с лозунги за народна власт , съобщи " Ройтерс ".

Сред протестиращите има млади и възрастни хора, носещи черни и тюркоазени хирургически маски, с цел да скрият самоличността си.

Недоволстващите декларират, че виждат неправда и няма да спрат, макар че държавното управление ги пренебрегва.

Хонконг е комплициран от митинги от повече от шест месеца , провокирани от към този момент изтегления законопроект, който би разрешил екстрадиция в континентален Китай, където съдилищата се управляват от Комунистическата партия.

Оттогава демонстрациите се трансфораха в по-широко демократично придвижване и още веднъж станаха по-конфронтационни през последните дни с полицията в конфликти с протестиращи в няколко търговски центрове и оживени туристически зони.
 Протестиращи в Хонконг упорстват търговците да се върнат в континенталната част на Китай
Протестиращи в Хонконг упорстват търговците да се върнат в континенталната част на Китай

Задържани досега са 14 души

Вчера се стигна до арести на дузина протестиращи, които упорстваха търговците на дребно да се върнат континенталната част на Китай.

През идващите няколко дни се възнамеряват още митинги , в това число отброяване до Нова година и поход на 1 януари, който може да притегли огромна навалица.

Протестиращите са ядосани от това, което считат за засилено месиране от страна на Пекин в свободите, обещани на някогашната английска колония, когато тя се върна към китайското ръководство през 1997 година

Китай отхвърля да се намесва, заявявайки, че е зает с формулата " една страна, две системи " и упреква задграничните сили в разпалване на безредици.
 Хонконг в безпорядък – протестиращи с лъкове и стрели се бият с полицията
Хонконг в безпорядък – протестиращи с лъкове и стрели се бият с полицията

Дните на неодобрение, които започнаха със стачки в понеделник, се чака да продължат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР