Повече от 1000 души са върнати в Албания, след като

...
Повече от 1000 души са върнати в Албания, след като
Коментари Харесай

Албанските затворници получават по 1500 британски лири, за да се върнат в родината си

Повече от 1000 души са върнати в Албания, откакто английското държавното управление подписа съглашение с Тирана през декември предходната година. Някои от тях са били освободени преди да излежат минималната си присъда и им е била изплатена сумата от 1500 английски лири при единодушие да се върнат непринудено в страната си. Около половината от тях са били върнати непринудено, а останалите са депортирани като извършители, оповестява радио ЕлБиСи (LBC).

Някои от депортираните споделиха пред Би Би Си, че са били пуснати от английски затвори и са им били препоръчани пари, с цел да се съгласят да бъдат върнати назад. Тези суми се оферират, в случай че пандизчиите се съгласят да се откажат от правото си да апелират депортирането и да сътрудничат на управляващите. 

Един от пандизчиите, употребяващ името „ Марк “, разясни, че е бил върнат назад в Албания, откакто е получил шест години затвор за закононарушения с опиати. “Това беше моят избор да се върна, сподели той. Никой не ме е принуждавал ”.

Албанецът е бил депортиран по схемата за предварително освобождение, която се употребява за пандизчии от всякаква народност и не изисква единодушието на пандизчията. Министерството на вътрешните работи съобщи, че няма да разгласява точната численост на албанци, които са получили пари, с цел да спомагат за тяхното депортиране. 

“Правителствата на Обединеното кралство и Албания работят дружно, като се възползват от всяка опция, с цел да пресекат работата на контрабандистите и да ускорят отстраняването на албанци, които обитават нелегално в Обединеното кралство “, сподели представител на министерството.

Сътрудничеството сред Обединеното кралство и Албания докара до стягане на контрола по албанските граници. Въпреки че се следи внезапен спад на албанците, идващи с дребни лодки, същинският тест за това до каква степен съглашението работи, ще се види през лятото, когато времето стане по-добро за секване на Ламанша, разясняват наблюдаващите.

Междувременно английският министър председател Риши Сунак реализира съглашение за подсилване на съдействието с Европейския съюз по въпросите на миграцията. Британските организации ще работят дружно с европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс (Frontex) по тези въпроси, в това число прекосяването на дребни лодки през Ламанша, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР