Повече от 1000 доброволци от цялата страна се включиха в

...
Повече от 1000 доброволци от цялата страна се включиха в
Коментари Харесай

Над 800 кг отпадъци събраха доброволци в кампания за почистване на Пиринско

Повече от 1000 доброволци от цялата страна се включиха в акцията " Пиринско Чисти планини " , с цел да спомогнат за опазването на Пирин. Акциите по почистването се организираха през месец август и септември на разнообразни местоположения в Пирин планина и в град Шумен. Благодарение на напъните на доброволците, бяха събрани общо 800 кг боклуци, измежду които пластмасови бутилки и опаковки, картон, текстилни произведения, фасове, както и органически и битов боклук.

По данни на Националния статистически институт (НСИ), един човек в България генерира приблизително по 1,2 кг боклуци на ден*. Това значи, че общото количество боклуци, събрани по време на акцията - 800 кг, се равнява на дневния боклук на над 660 души. Събраните количества ще бъдат рециклирани и употребявани за облагородяване на еко пътеките в планините.

Като част от идеята тази година " Пиринско Чисти планини " се включи и в акцията на bTV " Да почистим България дружно ". Общо 110 доброволци, измежду които чиновници на Карлсберг България, техните фамилии и другари, чистиха на две паралелни местоположения - еко пътека Ролбан край Банско и местността " Кьошковете " в град Шумен. Заедно те събраха към 300 кг боклуци, с което способстваха за общия резултат на акцията - над половин звук отпадък, събран за преработване.
 Снимка 635471
Източник:

Като дейна и виновна марка Пиринско ще продължи акцията с упоритостта да я развива през идващите години. Зелената самодейност е част от дълготрайната тактика на марката, ориентирана към развиването на домашния й район, както и спомагателен ангажимент към опазването на околната среда. През годините Пиринско е осъществила редица планове със обществена и социална значителност в района, като облагородяването на теснолинейката Септември - Добринище; възобновяване на планински хижи; слагане на осведомителни табели и кошчета за боклуци в планината; поддръжка за локалната общественост и за културни събития.

Пиринско е водещата марка бира в страната, част от портфолиото на " Карлсберг България " **. Историята на Пиринско питие стартира през 1971 година в град Благоевград, а от 2002 година Пиринско става част от фамилията на датския пивоварен тръст " Карлсберг ". От години Пиринско е знак на неразривната връзка с планината и с хубостта на българската природа.
 Снимка 635476
Източник:

* По данни на Националния статистически институт за количеството битов боклук 2021-2022 година

** По данни на Nielsen за 2021-2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР