Повече от 100 участника, между които представители на местни власти

...
Повече от 100 участника, между които представители на местни власти
Коментари Харесай

Европейски експерти: Местното планиране не е текст, написан на хартия, а процес на изпълнение

Повече от 100 участника, сред които представители на локални управляващи от разнообразни европейски страни, интернационалните специалисти по енергийна успеваемост и подвижност, жители, обединени в пет тематични сесии и кръгла маса-дискусия:  това e в числа извършената интернационална конференция " Нови трендове в планирането на градската подвижност и сила “ в гр. Триест, Италия на 28 ноември 2018г. Събитието бе проведено в границите на европейския план “SIMPLA – Устойчиво интегрирано обмисляне на локални енергийни политики “, финансиран по стратегия Хоризонт 2020 и предложи значими благоприятни условия за срещи сред специалисти, диспути и показване на сполучливи модели за локални действия. В конференцията взеха присъединяване и специалистите на Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) и Агенция за ръководство на силата – Добрич (ДУЕА), като публични сътрудници на плана от България.

Водещи европейски експерти споделиха опита си в локалното обмисляне в осъществяване на амбициозните цели на Европейски Съюз за повишение на енергийната успеваемост и екологичната резистентност на градовете през идващите десетилетия. Предизвикателството пред държавите-членки на Съюза е реализиране също и на стопански прогрес. Въз основа на оценката на нужните годишни вложения за реализиране на енергийните цели, Европейски Съюз предлага благоприятни условия в поддръжка на това развиване – например в границите на Програма Хоризон 2020 за проучвания и нововъведения.

Основните провокации за развиването на градовете са свързани с трафика на коли, замърсяването на въздуха, достъпа до услуги, сигурността и сигурността на пътя. Около тези съществени фактори се сплотиха участниците в конференцията, като основен миг в градското обмисляне са последствията от климатичните промени, които би трябвало да бъдат обсъждани с изключително внимание в дневния ред на общините.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР