Повече от 100 руски наемници от частната армия Вагнер са

...
Повече от 100 руски наемници от частната армия Вагнер са
Коментари Харесай

Повече от 100 наемници от Вагнер са били убити в Попасна

Повече от 100 съветски наемници от частната войска " Вагнер " са били убити вследствие на вчерашния удар на украинските въоръжени сили по щаба им в окупирания град Попасна.

Това заяви украинският губернатор на Луганския район Сергей Гайдай.

Информацията бе доказана от няколко военни репортери на медии, само че към момента липсва без значение удостоверение.

Снимки, оповестени в Telegram канала на Гайдай, демонстрират обилни провали на щаба на частната военна компания " Вагнер ".



" Все още няма да даваме детайлности, само че в случай че се окаже, че там са били убити над 100 вагнеровци от висшия личен състав, това няма да ни изненада ", сподели украинският губернатор и добави, че местонахождението на щаба е открито благодарение на съветски публицист.

Според украинския вестник " Украинска истина " става дума за Сергей Среда, който е разгласил местоположението на " Вагнер " в Telegram канала си на 8 август. По-късно обявата е била свалена, само че нейни копия към момента се намират в обществената мрежа.

В същото време той отхвърли информацията за хипотетичното очистване на водача на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин, прочут като " готвача на Путин ".

Редица съветски публицисти оповестяват също по този начин, че телефонната връзка с Пригожин е изгубена след идването му в щаба на " Вагнер " в Попасная. Но публично удостоверение за гибелта му към този момент няма.

Според Гайдай обаче измежду починалите сигурно има негови заместници.

Журналистът Денис Казански за първи път споделя за удара по щаба на " Вагнер " в Попасна вечерта на 14 август. По думите му украинските военни са унищожили централата на наемниците с прецизен удар на американската система HIMARS.

Частната военна компания " Вагнер " се свързва с редица военни закононарушения, напомня BBC.

Нейни бойци бяха ситуирани в Крим в Донбаския район през 2014 година, когато подкрепяните от Русия сили изтласкаха украинските войски от територията, която след това Русия разгласи за своя.

Подразделения на компанията са били изпращани и в Либия, в Сирия, Мали, Централната африканска република други

Въпреки че се води частна военна компания, " Вагнер " се състои от подкрепяни от Кремъл наемници, които водят война в полза на съветската власт.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР