Повече от 100 палестинци са убити в град Газа, докато

...
Повече от 100 палестинци са убити в град Газа, докато
Коментари Харесай

Трагедия в Газа: Над 100 души загинаха, докато чакат на опашка за храна

Повече от 100 палестинци са убити в град Газа, до момента в който чакаха на опашка да получат хранителни помощи. Това покачва броя на жертвите от началото на войната на Израел против Хамас до повече от 30 000, съгласно здравни чиновници от анклава. Болничните чиновници в началото оповестиха за израелски удар по събралото се голям брой, само че очевидци описаха, че израелски бойци са разкрили огън, до момента в който хората са вадели брашно и консерви от камионите.
Това, което ни се случва, е незаслужено. Ние сме хора, които просто желаят да живеят и да се хранят. Защо този човек беше набелязан? Той отиде да вземе храна за децата си. И беше убит. Вижте тази панорама. Извършват интервенцията пред банята.
Израелските сили за защита разпространиха въздушни фрагменти, на които се виждат десетки хора, заобикалящи камиони с филантропична помощ в северната част на Газа. Армията показва в изказване, че „ палестинските са нападнали транспортните средства и вследствие на блъсканицата и газенето са починали “.

А представител на израелския министър председател Нетаняху съобщи, „ че хората, каращи камионите са се врязали в тълпите, убивайки десетки хора “.

А посланикът на Палестинската автономност в Организация на обединените нации в Женева осъди офанзивата.
Стотици палестински жители, цивилни в Ал-Рашид, които чакаха камиони, натоварени с филантропична помощ, бяха бомбардирани от окупационната власт. Повече от 1000 души са ранени, доста от тях са в съществено положение. Те човешки щитове ли са? Това ли са бойците на Хамас?
Ибрахим Храиши – дипломат на Палестинската автономност в Съвета по правата на индивида

Междувременно израелската авиация нанесе поредност от въздушни удари по обекти на Хизбула в няколко села в Ливан. В резултат на офанзивите има ранени хора и нанесени материални вреди.

Тел Авив предприе тези дейности, откакто Хизбула съобщи, че е поразила израелски военни постове в противоречивия регион Фермите на Шебаа на ливанско-израелската граница.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР