Повече от 100 деца и над 50 учители и педагози

...
Повече от 100 деца и над 50 учители и педагози
Коментари Харесай

Над 150 деца и учители научиха за значението на пчелите чрез интерактивен образователен модул

Повече от 100 деца и над 50 учители и педагози от Варненска и Добричка области се срещнаха с просветителния модул „ Опознай пчелите, опазвай бъдещето си ". Той показва ролята на пчелите и смисъла им за биоразнообразието по забавен и интерактивен метод посредством педагогическа кутия - кошер, цялостен с пчелни пити с просветителни въпроси за живота на пчелите. Създаден бе и наедрял 3D модел на пчела с преносими крачета, жило и хобот. Основната цел на самодейността е да запознае преподавателите с тази новаторска образователна методика, която по-късно да бъде употребена в учебни заведения и читалища в района. Модулът е част от плана „ Опознай пчелите, опазвай бъдещето си " на съдружие „ Обществен център за околната среда и устойчивото развиване " - един от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант.

В рамките на плана 15 младежи и учители участваха в летен еколагер в с. Езерец, община Шабла, където в същинска пчеларска плантация те се срещнаха на процедура с особеностите на пчеларството. Освен извършения еколагер, уредниците на плана показаха просветителния научен модул на няколко събития в региона на Варна и Добрич.

„ С този план целим от ден на ден подрастващи да познават и схващат какъв брой е значима ролята на пчелите за живота на Земята, както и да предизвикваме повече хора да се замислят за опазването им. С всеобщи старания успяхме да достигнем непосредствено до над 150 души, измежду които и такива, занимаващи се с образование и образование на деца. Именно това беше нашата концепция - да покажем на учителите нашия модул и да ги вдъхновим да описват на своите възпитаници за смисъла на пчелите за бъдещето на Земята. Искам да благодаря на Vivacom Регионален грант, с чиято помощ успяхме да изпълним този страховит план ", показа Илиян Илиев от съдружие „ Обществен център за околната среда и устойчивото развиване ".

Методологията за просветителния модул е заимствана от Франция и е приспособена на български език от експерта по екологично обучение и локален пчелар Елен Сабатини. Към модула бе сниман и учебен късометражен филм, който е предопределен за възпитаници от прогимназиален и гимназиален стадий на образование.

„ Радваме се, че планът „ Опознай пчелите, опазвай бъдещето си " срещна огромен интерес измежду децата и учителите в областите Варна и Добрич. Сигурни сме, че с помощта на интерактивния модул знанията за пчелите и тяхната значима роля ще доближи до още повече възпитаници ", разяснява Елица Георгиева, шеф Корпоративни връзки във Vivacom.

Vivacom Регионален грант е най-мащабната обществено виновна самодейност на телекома. С нея компанията поддържа просветителни и екологични планове на цивилен организации от цялата страна. В деветото напълно актуализирано издание Vivacom удвои размера на гранта, улесни процеса на кандидатстване и вкара акселераторска стратегия, с цел да отговори в по-голяма степен на потребностите на Неправителствени организации бранша в страната. От старта на Vivacom Регионален грант до в този момент телекомът е подкрепил 118 плана на 105 цивилен организации, а общата стойност на сумата надвишава 600 000 лв.. Програмата се осъществя в партньорство с Български център за нестопанско право.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР