Повече от 100 демонстранти се събраха днес в изложбения комплекс

...
Повече от 100 демонстранти се събраха днес в изложбения комплекс
Коментари Харесай

Протест в подкрепа на палестинците на форума по климата в Дубай

Повече от 100 стачкуващи се събраха през днешния ден в изложбения комплекс в Дубай, където се организира конференцията на Организация на обединените нации за климата КОП28, с цел да призоват за преустановяване на огъня във войната сред Израел и " Хамас " - нетипична панорама за Обединените арабски емирства (ОАЕ) - страна, в която свободата на словото е лимитирана, съобщи Ройтерс.

Властите в ОАЕ не толерират инакомислието и не разрешават съществуването на публични организации като политически партии или профсъюзи, само че като домакини на годишната конференция за климата, разрешиха митинги по време на протичането на КОП28.

С плакати, призоваващи за " преустановяване на огъня " и " климатична деколонизация ", деятелите излязоха на митинг в изложбения център " Дубай експо сити " и скандираха лозунги: " Свободна Палестина! ".

" Искаме да се постави завършек на обсадата и на окупацията ", сподели по време на по-малък митинга по-рано през днешния ден един от участниците му - американският жител от палестински генезис Тарик Лутун пред Ройтерс.

Досега обаче в Дубай не е имало митинги отвън комплекса, където се организира КОП28, за разлика от конференцията КОП26 в Глазгоу, където хиляди деятели за климата проведоха шествия по улиците на града, показва Ройтерс.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР