Повече от 100 балона и 12 гълъба полетяха в небето

...
Повече от 100 балона и 12 гълъба полетяха в небето
Коментари Харесай

С цветя и балони в Бургас почетоха паметта на загиналите деца на пътя

Повече от 100 балона и 12 гълъба полетяха в небето над Бургас в памет на 12-годишната Валя, която изгуби живота си на пешеходна пътека в комплекс „ Изгрев “, съобщи кореспондентът на БГНЕС от района.

12 години след случая на мястото се събраха нейни близки и родственици на деца от страната, починали по българските пътища. Точно в 11.00 часа на ул. „ Транспортна “ събралите се пресякоха няколко пъти платното за придвижване. На лобното място на Валя бяха сложени цветя.

Малко след случая беше основана фондация „ Безопасни улици от Валя “, която продължава да провежда разнообразни събития, с които се моли за понижаване на пътния травматизъм. Лица на организацията станаха майката на Валя – Мария и нейният вуйчо Михаил Попов.

Припомняме, че случаят стана на 17 юни 2011 година. Валя бе пометена от кола на пешеходна пътека пред „ Светомаркет “ в Бургас. Зад кормилото на колата бе 33-годишната Надя Иванова.

„ Не съм и дала прошка, в никакъв случай няма да и простя! Спомням си по какъв начин щерка ми лежи на пътя и мисълта, че повече в никакъв случай няма да я видя. За жал тъгата и тъгата не отминава за тези 12 години ”, показа за БГНЕС майката на Валя.

Днес на мястото пристигнаха и кметът на Бургас Димитър Николов и шефът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов.

„ За страдание, макар промени в Наказателен кодекс и Закона за придвижване по пътищата смятам, че нищо не се е трансформирало. Промяната би трябвало да пристигна от всички нас. Трябва да пазим себе си и близките, би трябвало да бъде толерантни, а не да се държим като джигити по пътищата “, сподели майката на Валя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР