Повече от 100 българи са в безизходица в Букурещ. Снощи

...
Повече от 100 българи са в безизходица в Букурещ. Снощи
Коментари Харесай

Над стотина българи блокирани в Букурещ, не могат да гласуват

Повече от 100 българи са в невъзможност в Букурещ. Снощи самолетът, който пътува от Франкфурт за София, не съумя да кацне у нас, предава Би Ти Ви.

Без храна и вода, без обезпечен хотел за нощуване и без информация. Така са оставени сънародниците ни в румънската столица.

„ Стигнахме до съответното гише, там една жена ни изясни, че не може нищо да направи за нас, че няма вид нито за хотел, нито рейс до София, няма други полети сега и няма информация какво могат да създадат за нас “, споделя Станислава Георгиева.

Сънародниците ни се свързват с българското консулство. „ Още преди да потегли бях разговарял с представители на самолетна компания „ Луфтханза “ като настоях да бъдат обезпечени рейсове за българските жители, които да ги извозят. За страдание те споделиха, че това не е допустимо “, споделя Мирослав Енков, консул в Букурещ.

Според летище София повода за пренасочения полет е разразилата се стихия над столицата.Тази заран част от пасажерите са получили имейли за опция за нов полет - през днешния ден с прехвърляне през други европейски градове и час на идване в София късно довечера.

„ За страдание заради тази причина огромна част от тях няма да могат да упражнят правото си на избор, само че аз до последно се пробвах да спомагам “, споделя Мирослав Енков.

От самолетна компания „ Луфтханза “ досега нямат коментар.
ТЕМА преди 19 минути 215 преди 60 минути 698 преди 1 час 323
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР