Повече от 100 000 души вече са сключили договор, за

...
Повече от 100 000 души вече са сключили договор, за
Коментари Харесай

Москва: Над 100 000 са сключили договори за военна служба от началото на годината

Повече от 100 000 души към този момент са сключили контракт, с цел да служат в съветските въоръжени сили от началото на годината, заяви през днешния ден съветското министерство на защитата, представено от международните организации и Българска телеграфна агенция.

" В Москва и други съветски градове броят на искащите да постъпят на военна работа по контракт във Въоръжените сили на Руската федерация доста се е нараснал. От началото на тази година повече от 100 000 души към този момент са се записали на военна работа по контракт във Въоръжените сили на Руската федерация ", обявиха от министерството.

Ведомството съобщи също така, че е имало доста нарастване на набирането на военнослужещи по контракт след атентата на 22 март в концертната зала „ Крокус сити хол “ в Подомсковието, съобщи Франс прес. Според министерството тези нови попълнения в армията са се присъединили в нея, водени от желанието да отмъстят за жертвите на кървавото нахлуване.

Центровете за набиране на военнослужещи са записали доста нарастване на броя на хората, искащи да подпишат контракт, с цел да служат с армията през миналата седмица и половина, декларира съветското министерство на защитата.

В офанзивата против „ Крокус сити хол “ бяха убити 144 души на 22 март. Групировката „ Ислямска страна “ пое отговорност за офанзивата. Това беше най-смъртоносното нахлуване в Русия от двайсетина години насам.

Но съветските управляващи отпред с президента Владимир Путин вършат връзка сред Украйна и офанзивата, макар че Киев отхвърля тези обвинявания.

Според съветското министерство на защитата новопостъпилите в армията по контракт по време на интервютата са споделили, че главната им мотивация, с цел да подпишат контракта е било желанието да отмъстят за жертвите на нещастието в „ Крокус сити хол “.

Кампанията за набиране на нови попълнения за съветската войска става посредством обществените мрежи и посредством афиши по улиците, с които се популяризира активността на армията и се дават обещание изключително привлекателни условия на бъдещите военни, отбелязва Франс прес.

В края на декември съветският министър на защитата Сергей Шойгу откри като цел увеличението на военните по контракт на 745 000 души до края на 2024 година от общо 1,5 милиона военнослужещи.

Паралелно с това Русия стартира в понеделник и пролетната акция за военна тегоба за руснаци на възраст от 18 до 30 години. Руската войска споделя, че тези новобранци няма да бъдат пращани в Украйна, само че акцията, която се провежда на два пъти в годината, идва в миг, в който доста руснаци се притесняват от нова готовност. Кремъл споделя, че няма желание да взима сходно решение.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР