Повече от 100 000 души протестираха снощи в Тел Авив

...
Повече от 100 000 души протестираха снощи в Тел Авив
Коментари Харесай

Над 100 000 протестираха в Израел срещу правителството на Нетаняху

Повече от 100 000 души стачкуваха нощес в Тел Авив против новото държавно управление на министър-председателя Бенямин Нетаняху. Демонстрантите, които се афишират против ръководещата коалиция, която е най-дясната в историята на Еврейската страна, се събраха за трета поредна съботна вечер на няколко места в централната част на крайбрежния израелски град.

Участниците развяваха израелски флагове, някои носеха плакати с текст „ Спрете края на демокрацията “ и фотоси на Нетаняху с надпис „ Престъпник “. Бившият министър председател на страната Яир Лапид също взе участие в митинга. Очакваше се броят на участниците да се усили в по-късните часове, предава Българска телеграфна агенция.

Протестите са ориентирани основно против желанието на държавното управление да отслаби правосъдната власт в страната. Съгласно проектите на правосъдния министър Ярив Левин, болшинството в Народното събрание би трябвало да получи опция да утвърждава закони, даже и в случай че съгласно Върховния съд те са в нарушаване на конституцията.

Министър Левин желае още смяна в състава на органа, който назначава съдии. Широкообхватните промени може да се извърнат против Нетаняху във водения против него развой за корупция, показва ДПА.

Тази седмица митингите бяха подхранени от решение на Върховния съд. В сряда магистратите се произнесоха, че израелският министър на вътрешните работи и опазването на здравето Арие Дери не може да остане на поста си поради няколкото присъди против него и направеното предходната година изказване, че ще се отдръпна от политиката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР