Повече от 10 цивилни бяха убити в резултат на обстрел

...
Повече от 10 цивилни бяха убити в резултат на обстрел
Коментари Харесай

Повече от 10 цивилни, включително пет деца, бяха убити в резултат на руски терористичен удар в Покровския район на Донецка област

Повече от 10 цивилни бяха убити вследствие на обстрел от съветските терористи на Покровски регион в Донецка област. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерно послание към нацията, а стенограмата от речта му беше оповестена от  пресслужбата  на президента.
 
" В тези часове продължава избавителната интервенция в Покровск, Донецка област, и в Покровски регион, след съветски ракетен удар. Ракети С-300. Привлечени са нужните избавителни екипи и техника на Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна. Те разчистват руините. Към момента се знае, че са починали над 10 души, а измежду тях има и деца, за жалост. [...] На всички ранени се оказва нужната помощ ", сподели Зеленски.
 
 Разрушенията от съветския терористичен ракетен удар Разрушенията от съветския терористичен ракетен удар Източник: Telegram
Той акцентира, че " ударът на руснаците е бил просто върху елементарни жилищни здания, върху частни къщи ".
" Русия би трябвало да усеща – постоянно да усеща – че нито един от тези удари няма да мине без последици за терористичната страна. Трябва да подсигуряваме това - с нашата мощ, личната си защита и политически благоприятни условия ", сподели Зеленски.
 
Ръководителят на Донецката районна военна администрация Вадим Филашкин посочи в Telegram, че след обстрела от ракети С-300, по последни данни, са починали 11 души, в това число пет деца.
 
 Разрушенията от съветския терористичен ракетен удар Разрушенията от съветския терористичен ракетен удар Източник: Telegram
" Основният удар падна върху Покровск и Ровне в Мирноградската община. Врагът цинично удря цивилни, пробвайки се да донесе колкото се може повече тъга на нашата земя. Те ще бъдат осъдени за всичко ", написа той.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР