Повече от 10 години в България се наблюдава кадрови дефицит

...
Повече от 10 години в България се наблюдава кадрови дефицит
Коментари Харесай

Болниците умират: Търсят се 3000 медсестри

Повече от 10 години в България се следи кадрови недостиг в опазването на здравето. Липсват повече от 30 000 медицински сестри, повече от 4000 акушерки, над 2000 рентгенови и медицински лаборанти, и фелдшери, сподели пред Радио София Милка Василева - ръководител на Българската асоциация на експертите по здравни грижи.

„ Това е голяма липса на личен състав и естествено всичко това рефлектира върху пациентите. Дали ще катастрофира българското опазване на здравето зависи от решенията на политиците оттук насетне.

Дошло е последно време, в което въпреки всичко нещо може да се направи, тъй че най-малко в този момент съществуващия личен състав в лечебните заведения да остане в България, с цел да може системата да продължи да действа “, добави Милка Василева.

За да извърнат внимание пред обществото, от БАПЗД провеждат кръгла маса под надпис " 20 години по-късно - ще катастрофира ли здравната ни система поради липса на експерти по здравни грижи, има ли към момента време за решение? ", която ще се организира на 17 май.

Целта е представители на политически партии, изпълнителната власт, пациентски организации и синдикати дружно да търсят път за опазване и възобновяване на кадровия капацитет от експерти по здравни грижи в България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР