Повече от 10 години ще са необходими на европейските летища,

...
Повече от 10 години ще са необходими на европейските летища,
Коментари Харесай

Над 10 години ще трае възстановяването от кризата за европейските летища

Повече от 10 години ще са нужни на европейските летища, с цел да се възстановят финансово от рецесията с COVID-19, за сметка на вложенията им в климатичната област. Това разгласи европейският клон на Международния съвет на летищата - МСЛ Европа (ACI Europe), представен от Франс прес. 

Оборотът на летищата е понижен с 60% и загубите им са достигнали 12 милиарда евро съгласно организацията, която сплотява над 500 летища в 55 страни на Стария континент. 

Месец, откакто част от операторите на тези уреди се ангажираха да реализират въглеродна индиферентност още през 2030 година, с 20 години по-рано от оповестеното, тяхната организация предизвести за резултата на ножицата, който ще ограничи амбициозната им стратегия за понижаване на въглеродните излъчвания. 

Здравната рецесия, придружена от ограничавания за пътуванията, засегна доста тежко европейския авиационен бранш. Възобновяването на полетите, очертаващо се за това лято, ще бъде едва и неравномерно, а равнището на пътникопотока от 2019 г. ще бъде възобновено в най-хубавия случай едвам през 2025 година, предизвести МСЛ Европа. 

" Възобновяването на активността няма да върне неотложно летищата в положително финансово положение ", посочи шефът на организацията Оливие Жанковек, представен в официално съобщение.

Според съюза активността на летищата ще бъде белязана от " пикове ", които ще изискват обилни средства, както и от интервали на слаба посещаемост. Така разноските ще набъбнат, само че постъпленията ще останат доста под нивата от преди пандемията. 

В резултат на това се чака още по-голямо задлъжняване на бранша, който към този момент е взел заеми за 20 милиарда евро единствено през 2020 година А постъпленията на летищата ще останат незадоволителни за потребностите от вложения и за погасяване на задълженията най-малко до 2032 г. Организацията показва също по този начин, че нейните членове са били подкрепени по-малко от самолетните компании за справяне с рецесията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР