Повече от 1 милион души са подали миналата година молба

...
Повече от 1 милион души са подали миналата година молба
Коментари Харесай

Повече от 1,1 милиона молби за убежище са били подадени в Европа миналата година

Повече от 1 милион души са подали предходната година молба за леговище в Европа, съобщи Ройтерс, като се базира на Европейската работа за поддръжка в региона на убежището.

Базираната в малтийската столица Валета организация на Европейски Съюз е записала общо 1,14 милиона подадени молби в 27-те страни членки на съюза плюс Норвегия и Швейцария, написа в годишния й отчет, оповестен през днешния ден. Това е нарастване с 18% спрямо миналата година.

Според отчета най-вече молби са подадени от хора, идващи от разкъсваната от революция Сирия, следвана от Афганистан. Към края на годината, когато избухна спорът в линията Газа сред Израел и " Хамас ", все по-голям брой палестинци са почнали да търсят леговище в Европа.

Миналата година Германия е останала най-предпочитаната страна за идващите в континента, с 334 000 регистрирани молби. 

През миналата 2022 година общият брой на молбите е бил малко под един милион - 996 000. За съпоставяне, през 2015 година са били регистрирани 1,4 милиона, а през 2016 година - 1,3 милиона. 

Това не включва пристигналите от Украйна повече от 4,4 милиона души, потърсили избавление в Европейски Съюз след съветската инвазия, които получиха краткотрайна отбрана.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР