Повече от 1,5 млн. лева са събрани до момента по

...
Повече от 1,5 млн. лева са събрани до момента по
Коментари Харесай

Над 1,5 млн. са събрани за пострадалите села в Карловско, хората още ги чакат

Повече от 1,5 млн. лв. са събрани досега по двете DMS акции за потърпевшите от наводненията карловски села. Местните хора обаче недоволстват, че средствата към момента не са разпределени, а имат потребност от тях, с цел да се приготвят за зимата доколкото това е допустимо.

Очаква се довечера Общественият съвет към община Карлово да изготви критерии за разпределянето на средствата, а в четвъртък те да бъдат гласувани от Общинския съвет. Според заместник-кмета на града Николай Цветков е изцяло реалистично парите да стартират да се разпределят още от началото на ноември.

Близо 2 месеца след потопа към момента има доста работа по премахване на вредите.

" Настоявам за рационалност и пропорция при систематизиране на средствата. Има разказани вреди, има към този момент и остойностени ", съобщи Албена Бончева, гражданин на село Каравелово и член на Обществения съвет.

Преди наводнението Николай е имал дребна плантация в Каравелово, с която се препитавал. Сега целият му парцел е в пясък, заяви Българска национална телевизия.

" В момента просто крави няма по какъв начин да се гледат, само камили мога да виждам на този пясък тук ", сподели с подигравка той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР