Повече от 1,5 млн. души подадоха документи да се явят на

...
Повече от 1,5 млн. души подадоха документи да се явят на
Коментари Харесай

Близо 1,4 млн. души се явяват на изпит за държавна работа в Китай

Повече от 1,5 млн. души подадоха документи да се явят на сложен 5-часов изпит за държавна работа в Китай. От тях 1,38 млн. са утвърдени. 

Изпитът ще бъде на 10 декември. Тазгодишният тест е първа стъпка към приемане на доста мечтана в страната работа за държавното управление, или така наречен " желязна купичка с ориз ". Този тип работа предлага по-дългосрочна непоклатимост, показва Business Insider. 

В Китай държавните чиновници получават по-добри здравни осигуровки и пенсионни проекти, а някои от тях - и безвъзмездна храна и жилища. 

Всички претенденти на изпита ще бъдат сред 18 и 35-годишна възраст, със приключено висше обучение. 

Изпитът има две елементи - тест с благоприятни условия за избор със 135 въпроса по математика, интернационалните връзки, китайски език и логичност, траещ 2 часа. Втората част е от 3 часа и е за писане на политическо есе. 

След изпита сполучливите претенденти продължават на профилирани проби и изявленията за обособените министерства.

Одобрените по документи 1,38 млн. ще се състезават за 28 533 работни места, което значи, че за всяка позиция ще има конкуренция от 48 кандидатствали. 

Особено мощно мечтано през 2017 година е място за работа към интернационалния отдел на китайската Асоциация за фамилно обмисляне, за което аплайват 2666 души. 

След промени работата в китайския частен бранш става известна през 80-те и 90-те години, само че през 21 век желанието за държавна работа в страната бележи пик.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР