Повече от 1,5 милиона евро бяха събрани за един ден

...
Повече от 1,5 милиона евро бяха събрани за един ден
Коментари Харесай

Нидерландия събра милиони само за ден заради жертвите на наводненията в страната

Повече от 1,5 милиона евро бяха събрани за един ден за жертвите на наводнението в Лимбург, заяви ANP. Повече от 33 хиляди души подариха на сметката Giro 777, отворена от Националния фонд за бедствия (NRF) на Нидерландия, съобщи БГНЕС.

В обстановката, избрана като национално злополучие, NRF, основан за първи път през 1935 година, откри специфична банкова сметка за събиране на дарения в поддръжка на жертвите. Наводнението в Лимбург бе публично оповестено през вчерашния ден за злополучие.
 Потоп в Европа: Хиляди изчезнали в Германия, жертви и в Белгия Потоп в Европа: Хиляди изчезнали в Германия, жертви и в Белгия
Броят на жертвите от пагубните наводнения в западната част на Германия се е нараснал до минимум 80, оповестява вестник BILD, позо...

„ Поразени сме от голямата поддръжка, която беше демонстрирана, и от готовността на холандците да допринесат за облекчение на изключителното състояние в засегнатата област Лимбург “, съобщи ръководителят на NRF Клеманс Рос Ван Дорп.

„ Дарителите оповестяват в обществените медии, че са дали своя принос и са помолили и други да го създадат. Това е прелестно да се види ", сподели тя.

Последният път, когато беше отворена Giro 777, беше през 2000 година след пагубния пожар, избухнал в Енсхеде. В резултат на голям гърмеж починаха 23-ма души, 400 жилища бяха разрушени и 1500 здания бяха развалени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР