Повече лица и семейства в област Монтана са получили целева

...
Повече лица и семейства в област Монтана са получили целева
Коментари Харесай

Почти 14 000 са заявленията за целеви помощи за отопление в Монтанско

Повече лица и фамилии в област Монтана са получили целева помощ за отопление този сезон спрямо предходния. Най-често настояването е за отоление с твърдо гориво. 
За сегашния отоплителен сезон са признати 13 729 заявления-декларации. Право да получат помощ за отопление имат 11 533 лица и фамилии. През предишния сезон такава помощ са получили 1000 души по-малко. 
За сегашния отоплителен сезон отвод е изработен на близо 1280 заявители, посочи шефът на Регионалната дирекция " Социално подкрепяне - Монтана Валери Димитров.
" Поради надвишаване на средномесечния приход, който е над избрания диференциран приход за отопление, на липса на регистрация в Дирекция " Бюро по труда ", заради това, че имат подписани покупко-продажби, втори парцел или пък вземат участие в капитала на търговски сдружения, или реализират активност като еднолични търговци.
Най-много са подадените заявки за отопление в дирекциите за обществено подкрепяне в Монтана и Лом. Помощта за отопление е в размер на 546, 95 лева Най-често се написа " за отопление с твърдо гориво - пари ", означи Валери Димитров. 
Калин Тодоров от Монтана е получил помощ за отопление за електрическа енергия.
" Нашето електричество по-малко от 160 лева не пада на месец ", показа той. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР