Повече двойки са пожелали да сключат граждански брак на 23.03.23

...
Повече двойки са пожелали да сключат граждански брак на 23.03.23
Коментари Харесай

Бум на сватбите за 23.03.2023

Повече двойки са поискали да сключат цивилен брак на 23.03.23 година, в сравнение с днешната съвсем огледална дата 23.02.2023 година, сподели инспекция на Българска телеграфна агенция в няколко области в страната. И двете дати се падат в работен ден - четвъртък, само че към по-късната (тази през март) има по-голям интерес.

Причината може да е в трите тройки, " магията на числата " и желанието на хората за сигурност и благополучие, разясняват психолози пред Българска телеграфна агенция.

На днешната дата  в София  са планувани 26 сватби, също толкоз към този момент са декларирани и за 23.03.23 година, оповестиха от Столичния дом за сватбени обреди. Записванията за бракосъчетания не престават. Тринайсет двойки досега са избрали да сключат цивилен брак в деня на Националния празник на България - 3 март, а три са плануваните сватби в столицата на 13 март. Към момента в София има интерес за датите - 22.04., 29.04., 21.05.,17.06., 22,23.07., 17.09., 09.09., на които има декларирани по 12-14 сватби и повече, споделиха от обредния дoм.

За през днешния ден във  Варна има декларирани три или четири сватби, повече - пет или шест, са бракосъчетанията за 23.03.23 година, оповестиха от общинската компания " Обреди " ЕООД - Варна. Миналата година на огледални дати е имало повече сватби, в сравнение с тази година, разясниха още от компанията. На Националния празник няма планувани сватби в морската столица.

В  Пловдив за днешната дата 23.02.2023 година има декларирани четири сватби в Централната ритуална зала, един изнесен обред и два в залата в регион „ Тракия “. Това оповестиха от общинско дружество „ Радостни обреди “ в града. За съпоставяне в събота - 25 февруари, има планувани общо четири сватби. Четири двойки са планували да се венчаят на Националния празник - 3 март.

За датата 23.03.2023 година се регистрира повишен интерес и за момента са декларирани осем сватби. Така в Централната ритуална зала на Пловдив има единствено два свободни часа за венчавка. За залата в регион „ Тракия “ към момента няма поръчки за тази дата. 

В  Русе  шест двойки са се записали до момента и са решили да се врекат във честност на 23.03.2023 година, заяви началникът на отдел " Гражданско положение " към община Русе Албена Арсова. Затова пък на днешната съвсем огледална дата няма нито една планувана женитба, както и на Националния празник - 3 март.

Според обществения психолог доктор Пламен Димитров  повода двойките да изберат точно датата 23.03.2023 година може да са трите тройки. Може би са омагьосани от повторението на тези нищо незначещи в действителност цифри, разяснява той за Българска телеграфна агенция.

Хората са такива - ритуално защитни в изборите си от време на време, тъй като считат, че този тип неща - повтарящи се числа или места, на които избират да създадат такова значимо нещо в живота като женитба, дават, по този начин да се каже, защита, някакъв тип сигурност или заричане за триумф, уточни Димитров. Понякога това е магическо мислене, опит да се предпазиш или да предизвикаш мечтаните неща, добави психологът.  

Колкото и възрастни да сме станали и умни, и интелигентни, имаме надълбоко в себе си едно дете, което има такива вълшебен, фантазни мисли и конструира света. Дори да го няма, той ще събере точките и ще направи съзвездие или пък някаква друга настройка, която, видите ли, в един доста обстоен хороскоп предсказва държанието, което не може да се предскаже и от директно наблюдаване на психолог, разяснява Пламен Димитров.

Психологът   проф. Маргарита Бакрачева също уточни, че хората търсят сигурност, и означи, че всички ритуали и суеверия имат тази функционалност. Така че обичайно, когато има или огледални, или щастливи цифри и дати, хората се ориентират към тях, изключително когато става въпрос за неща, свързани с страстите и партньорските връзки, разяснява тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР