Повдигнато обвинениеПуснат е на свобода срещу парична гаранция от 2000

...
Повдигнато обвинениеПуснат е на свобода срещу парична гаранция от 2000
Коментари Харесай

Лекар издал фалшив COVID-сертификат

Повдигнато обвиняване
Пуснат е на независимост против парична гаранция от 2000 лв.

Имало задоволително доказателства

Софийска районна прокуратура повдигна обвиняване на 53-годишен доктор, съставил неистинен документ за ваксина против COVID-19.

Разследването посочило, че на 27 май т. година в ДКЦ на бул. “Царица Йоанна” в столицата лекар Р. Б. дал на Й. В. лъжливо удостоверение за положението на здравето му - дигитален Коронавирус документ, с който удостоверил, че му е сложил ваксина против ковид.

По време на следствието са събрани задоволително доказателства за привличане под наказателна отговорност на Р. Б., споделиха от районна прокуратура. Наблюдаващият обвинител е постановил” парична гаранция” в размер на 2000 лв. на лекаря. Не е ясно какъв брой пари е взел докторът за подправения документ. Смята се че цената на подобен варира от 200 до 500 лв..

Само преди дни стана ясно, че персонален доктор от Мадан е вписал фиктивно четирима пациенти, че са имунизирани против COVID-19, с цел да получи полагащите му се 10 лв. за сложена доза. Той е бил изобличен, откакто един от хората решил в действителност да се имунизира и се оказало, че към този момент е вписан в регистрите на РЗОК-Смолян, оповестиха от прокуратурата.

Разследването е открило, че през април и май лекарят от Мадан въвел в компютърния указател за ваксинирани към РЗИ-Смолян имената на три дами и един мъж, на които в реалност не била сложена ваксина.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР