Повдигнато е обвинение от Районната прокуратура в Бургас спрямо Живко

...
Повдигнато е обвинение от Районната прокуратура в Бургас спрямо Живко
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на бияча, който изрита жестоко пенсионерка на спирка

Повдигнато е обвиняване от Районната прокуратура в Бургас по отношение на Живко К., който преби стара жена на автобусна спирка в Бургас.

25-годишният Живко е обвиняем за това, че на 9 май тази година в бургаския квартал "Изгрев " нанася удар с крайник в региона на таза на стара жена. Действието се развива на автобусна спирка и е снимано от охранителна камера.
Припомняме, видеото с действието на Живко се популяризира извънредно бързо в интернет пространството.

Вследствие на удара старата жена получава междинна телесна щета, изразяваща се в закрито строшаване на дясно бедро, което е довело до трайно затрудняване на придвижването на десен низък крак. Престъплението е осъществено по хулигански подбуди.

Срещу Живко е повдигнато обвиняване по член 131, алинея 1, т. 12 от Наказателния кодекс. Спрямо обвиняването прокуратурата може да изиска наказване затвор за период от 3 до 10 години.

Припомняме и че имаше подозрения, че Живко не е осъзнавал какво прави сега на действието, тъй като е болен от шизофрения. Според заключението на правосъдната експертиза обаче въпреки и да страда от "параноидна шизофрения ", сега на осъществяване на побой, Живко е бил в "терапевтична ремисия ". Той е бил в положение да схваща какво прави и да управлява постъпките си.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР