Повдигнато е обвинение на задържания за убийството на бившия полицай

...
Повдигнато е обвинение на задържания за убийството на бившия полицай
Коментари Харесай

Повдигнато е обвинение на задържания за убийството на бивш полицай в София

Повдигнато е обвиняване на арестувания за убийството на някогашния служител на реда Любомир Иванов, оповестиха на брифинг от Софийската градска прокуратура и Столична дирекция на вътрешните работи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Работи се по версия за поръчково ликвидиране .

Като главен претекст, който проверяващите ревизират, е неуредени финансови взаимоотношения по отношение на незаконна активност. Иванов беше убит в столичния квартал "Лозенец " на 25 март.

" Това следствие е едно от многото, които имаме взаимно с Министерство на вътрешните работи,

и в частност със Столична дирекция на вътрешните работи, които са доказателство за това, че при добра съгласуваност и взаимоотношение сред нас се реализират и положителни резултати ", разяснява представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Обвиняемият за убийството беше арестуван през вчерашния ден при спецоперация на Министерство на вътрешните работи в София ,

дружно с още един човек, за който обаче все още няма събрани задоволително данни, че е съпричастен към закононарушението. По случая се търси едно лице, с цел да се откри дали има връзка с убийството.

Наложен е 72-часов арест на обвинения, следва прокуратурата да внесе искане в съда за непрекъснатото му задържане.

Пистолетът, с който е било осъществено убийството, не е открит досега. Разследващите са открили, че обвиненият се е подготвял за закононарушението, като е упражнявал пукотевица с сходен диаметър оръжие.

Проучил е регионът на местоживеене на жертвата и навиците му ,

както си е подсигурил и кола, с която да напусне местопроизшествието. Претърсени са четири автомобила, парцели, и са конфискувани доказателства, разяснява заместител градският прокурор на София Иво Илиев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР